Grafikramverket Vulkan lanserades tidigare i år och fler och fler titlar har sedan dess fått stöd för det. Den senaste titeln med stöd för Vulkan är Dota 2, Valves populära MOBA-titel. I och med detta passar AMD på att släppa en ny drivrutin som förutom Vulkan-stöd kommer med optimeringar för stortitlarna Overwatch och Total War: Warhammer.

En av de stora nyheterna med är just stöd för grafikgränssnittet Vulkan i Dota 2. Vulkan implementerades i spelet nyligen i och med en ny uppdatering och ska ge bättre prestanda för vissa grafikkort. Detta kräver ett kort i Radeon HD 7700-serien eller senare för AMD-kort och 600-serien eller senare för Nvidia-användare.

Drivrutinen lägger även till officiellt stöd för de två nyligen släppta titlarna Overwatch och Total War: Warhammer. I vanlig ordning passar också AMD på att rätta till ett antal buggar i diverse spel, bland annat Fallout 4 och The Division.

Radeon Software Crimson Edition 16.5.3 finns att ladda ned från AMD:s officiella webbplats. Mjukvaran har stöd för Windows 7 eller senare i 32 och 64 bitar.