Moddar och Bethesda-spel har alltid gått hand i hand och är något som uppskattas av många. Bethesda har sedan tidigare meddelat att deras senaste spel Fallout 4 även det kommer få ett eget moddverktyg och stöd för spelarskapat material. Detta tillkommer nu i och med senaste uppdateringen av spelet och utvecklarna passar samtidigt på att släppa ett moddverktyg.

Det verktyg som Bethesda släpper liknar enligt dem själva det som användes för att skapa spelet. Moddarna som skapas med verktyget kommer gå att installera direkt inifrån spelet och det finns även möjlighet att betygsätta samt bokmärka favoriter.

Både Xbox One- och Playstation 4-versionerna av spelet kommer också få stöd för de moddar som skapas till PC-versionen. Detta kommer dock vid senare tillfällen – i maj för Xbox One och juni för Playstation 4.

Stödet har inte släppts i skarp version, utan de som vill prova moddarna måste installera senaste betauppdateringen till Fallout 4. Moddverktyget finns att ladda ned på Bethesdas officiella webbplats.