Processorjätten ser en kabelfri och trådlös framtid framför sig och då handlar det inte enbart om kringutrustning. Även laddning ska ske trådlöst och tidigare har bolaget berättat att det skulle bli verklighet med vanliga bärbara datorer och hybrider baserade på processorfamiljen Skylake.

Under Intels presskonferens avslöjas att den trådlösa laddningen dröjer till Skylakes efterträdare Kaby Lake, som kommer se dagens ljus under andra halvan av 2016. Vad dröjsmålet beror på framgår inte, även om det mest troliga scenariot är att Intels partner inte ville vara med på tåget denna generation.

På scen ringar däremot Intel-chefen Kirk Skaugen in vilka bärbara enheter som blir först ut med finessen. Tekniken ska i ett första skede integreras i tangentborden på traditionella bärbara datorer och i tangentbordsdockorna för hybrider. Standarden som ska användas är som tidigare kommunicerat Rezence, som SweClockers tittade närmare på tidigare under året på CES 2015.

För laddning kommer det finnas särskilda plattor som kan monteras under exempelvis en bordsskiva i hemmet eller på kaféer. Förhoppningen är att tekniken även snappas upp av exempelvis flygbranschen och bilindustrin för att göra trådlös laddning till mer tillgängligt för användare på resande fot.