Det är en öppen hemlighet att färg och form ofta väger tyngre än storslagna specifikationstabeller även när entusiaster väljer datorkomponenter. De taiwanesiska tillverkarna är inte främmande för iögonfallande design och det gäller även Asus, som nu presenterar det mörkgrå och kopparröda färgschemat Plasma Copper.

På moderkortsfronten tillkommer Asus Maximus VIII Extreme och Assembly, där den sistnämnda även inkluderar en hifi-klassad hörlursförstärkare och ett nätverkskort för 10 Gbps Ethernet. Nykomlingen bygger på styrkretsen Intel Z170 för sockel LGA 1151 och processorfamiljen Intel Skylake.

Därutöver blir det även ett passandee grafikkort. Asus Geforce GTX 980 Ti Platinum bygger på grafikprocessorn GM200 med 2816 CUDA-kärnor och 6 GB GDDR5-minne på 384-bitars minnesbuss. Även om de fullständiga specifikationerna saknas utlovas höga klockfrekvenser och avancerade överklockningsfunktioner.

Asus Maximus VIII Extreme/Assembly och Geforce GTX 980 Ti Platinum ska finnas på butikshyllorna innan årsskiftet. Några prisuppgifter är ännu inte kända.