En dockningsstation är det enklaste sättet att anpassa avskalade bärbara datorer för skrivbordet och få tillgång till fler anslutningar. Till många användares stora förtret är dock datortillverkarnas egna modeller ofta skräddarsydda historier, som enbart passar till några enstaka modellserier. Nu anländer ett universellt och dessutom utrymmessnålt alternativ.

This universal notebook docking monitor stand enables easy port replication. Attach the fully-adjustable docking stand to your existing monitor. Expand your viewing workspace and keep peripherals connected, all to this universal dock.

I Philips SB4B1928UB kombineras en flexibel skärmfot med en fullfjädrad dockningsstation. Det höj- och sänkbara stativet är fullt justerbart och kan även vridas till porträttläge. Tack vare det standardiserade fästet VESA 100 passar modellen till det stora flertalet datorskärmar på upp till 28 tum.

Huvudnumret är att det räcker med en enda USB 3.0 för att få tillgång till en uppsjö anslutningsmöjligheter. Den integrerade dockningsstationen ger fyra USB 3.0, Ethernet, Displayport och HDMI, där de båda sistnämnda klarar 4K-upplösning. Därutöver tillhandahålls minneskortläsare och kontakter för mikrofon och hörlurar.

Philips SB4B1928UB ska finnas ute i handeln inom kort och beräknas kosta cirka 1 799 kronor inklusive moms.