I början av augusti lanseras den nya processorfamiljen Intel Skylake för stationära datorer. Denna gång handlar det inte om någon tillknäppt krympning utan om en helt ny arkitektur och ett tillhörande plattformsbyte, där en av de största nyheterna är övergången till minnesstandarden DDR4.

Specifikationer

Minnestillverkaren G.Skill vädrar morgonluft och presenterar en rad nya DDR4-moduler anpassade för just Intels sjätte generation Core-processor. I serien Ripjaws V återfinns paket om två eller fyra stickor för upp till 64 GB primärminne i ett och samma datorsystem. Det inbegriper frekvenser från standardvänliga 2 133 MHz ända upp till skyhöga 3 733 MHz.

Om det mot förmodan inte räcker till finns även nya G.Skill Trident Z Extreme, där de mest påkostade varianterna ska klara av hela 4 000 MHz vid 19-25-25-45 och 1,35–1,40 volt. För detta används manuellt utvalda exemplar av Samsung "mest extrema" minneskretsar och en ny typ av värmespridare bestående av ett enda stycke aluminium. Toppnoteringen uppnåddes med moderkortet Asrock Z170 OC Formula.

G.Skill Ripjaws V och Trident Z Extreme ska finnas i handeln inom en till två veckor. Några prisuppgifter är ännu inte kända.