Test: Prestanda vid överklockning

Med både GPU och HBM-minne överklockat har det blivit dags att koppla faktiska prestandasiffror till våra Fury-kort. Nedan bjuds det på resultat från syntetiska 3DMark Fire Strike och samtliga speltitlar. Det hela rundas av med effektmätningar av de överklockade korten tillsammans med oklockade referenser.

I syntetiska 3DMark ser vi en prestandavinst på ungefär 8 procent till båda Fury-korten när de jämförs mot sina oklockade diton. Nämnvärt är att Sapphire-kortet precis klarar av att masa sig förbi flaggskeppet Radeon R9 Fury X. Här är det dock även värt att kika närmare på Nvidias Geforce GTX 980 som vinner en hel del på sin goda överklockningspotential.

När vi rör oss mot de renodlade speltesterna är prestandavinsterna hos de överklockade Fury-korten ungefär 7 till 8 procent över exemplaren i sitt grundutförande. För Sapphire-kortet innebär detta att det i vissa titlar kan utprestera sin storebror Radeon R9 Fury X. Återigen finns det dock ett par fall där det billigare Geforce GTX 980 med frekvensökningar kan springa ikapp, och även om, de överklockade Radeon R9 Fury-korten.

Effektmässigt ger frekvenshöjningarna hos de båda Fury-korten ett påslag på dryga 20 W under belastning, vilket är i linje med den uppnådda överklockningen.