Inför Computex 2015 passade Nvidia på att lansera Geforce GTX 980 Ti, som nosar på flaggskeppet GTX Titan X prestandamässigt. Det senaste tillskottet lyfter även restriktionerna för partnertillverkare som får ta fram skräddarsydda lösningar, något Zotac tagit fasta på med en rejält tilltagen modell.

Modellen som heter Geforce GTX 980 Ti AMP! Extreme kan mycket väl vara den högst fabriksöverklockade varianten från någon partner. Basfrekvens på 1 253 MHz och 1 355 MHz vid boost är hela 25 procent högre än referensutförandet. Detta är också i samma region som SweClockers testlabb nått vid manuell överklockning.

Grafikkortet kommer likt alla andra GTX 980 Ti med 6 GB GDDR5 och här nöjer sig Zotac med en mer beskedlig fabriksöverklockning på 7 220 MHz, det vill säga dryga 3 procent över referensvärdet 7 012 MHz. Det här resulterar i en bandbredd på 346 GB/s, upp från ordinarie 336 GB/s.

Vidare handlar det om en maffigare version av kylaren Icestorm, som här tar upp tre expansionsplatser. Kretskortet är också skräddarsytt av Zotac för att stå pall för den höga fabriksöverklockningen och ge ytterligare marginaler. Extreme-varianten är också utrustat med ett gäng LED-lampor på själva kylaren.

Zotac Geforce GTX 980 Ti AMP! Extreme landar i svenska butiker nästa vecka till ett rekommenderat pris på omkring 8 500 kronor inklusive moms.