Test: Bioshock Infinite

Egenskap

Värde

Titel

Bioshock Infinite

Utvecklare

Irrational Games

Genre

FPS

DirectX-version

11.0

Lanseringsdatum

2012-03-26

Systemkrav

  • Intel Core 2 Duo 2,4 GHz eller motsvarande

  • Radeon HD 3870, Geforce 8800 GT

  • 2 GB RAM

Testinställningar

Ultra med DDOF, FXAA (upplösning varierar)

I Bioshock Infinite tar spelaren rollen som Booker DeWitt, tidigare Pinkerton-agent med uppdrag att leta reda på och hämta unga flickan Elizabeth. Ärendet komplicerat en smula av att hon befinner sig i Columbia, en flygande stad sedan länge försvunnen bland molnen.

Senaste Bioshock renderas med grafikmotorn Unreal Engine 3, med stöd för bland annat avancerade DX11-effekter. Som grädde på moset ingår även ett separat verktyg för prestandatester, vilket gör det till en barnlek att plocka hem rätt siffror.

Med Bioshock på menyn är det trångt i toppen. Radeon R9 Fury X drar i stort jämnt med GTX Titan X och GTX 980 Ti, där trion har ett stort kliv ned till fjärdeplatsen.

Trenden gäller även vid högre upplösning. Radeon R9 Fury X ligger i samma skikt som Nvidias två flaggskepp, där alla tre klarar av att hålla över 100 fps i snitt. Prestandafördelen mot R9 290X är hela 46 procent.

I stort sett samma beteende följer med till 4K UHD. Radeon R9 Fury X, Geforce GTX 980 Ti och GTX Titan X igger i topp, samtliga med ett snittvärde på strax över 50 fps.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan. Mer information finns på sidan "Testsystem, mjukvara och metod".

Bioshock upplevs subjektivt som mjukt, och inte heller grafen för renderingstider visar några större problem. Titeln hjälps mycket av en generellt hög bildfrekvens, vilken jämnar ut upplevelsen för samtliga konfigurationer.