Test: Rendering och GPGPU

Att få grepp beräkningsprestanda är inte helt lätt då användare som verkligen jobbar med GPGPU oftast har specialskrivna och svårtestade mjukvaror. Tillämpningarna för vanliga användare är förhållandevis få, där dessutom kompatibilitetsproblem mellan tillverkarna ytterligare försvårar direkta jämförelser.

blender_screen.png

SweClockers har samlat ett antal syntetiska och mer verklighetsbaserade mjukvaror för att sätta grafikkorten på prov. Observera att resultaten får tas för vad de är – en samling siffror för specifika program, ingen global sanning. Med mer optimerade mjukvaror och bättre drivrutiner kan mycket hända.

AMD är historiskt sett väldigt starka i Luxmark och så även med Radeon R9 Fury X. Modellen tar en stark förstaplats ungefär 19 procent över sin föregångare Radeon R9 290X samt hela 88 procent bättre resultat än Geforce GTX 980 Ti.

Testsviten Compubench CL visar en blandad påse av resultat mellan de olika delmomenten. Radeon R9 Fury X turas här om med Nvidias flaggskepp i Maxwell-familjen om förstaplatsen mellan testerna.