Test: Thief

Egenskap

Värde

Titel

Thief

Genre

Stealth

DirectX-version

11.0

Lanseringsdatum

2014-02-25

Systemkrav

  • Två- eller fyrkärnig processor med "hög prestanda"

  • Radeon HD 4800-serien, Geforce GTS 250

  • 4 GB RAM

Testinställningar

Very High, FXAA, 8× AF (Upplösning varierar)

Senaste delen i välrenommerade serien Thief väljer att i någon mån börja om från början, precis som för bland annat Tomb Raider. Användaren är mästertjuven Garret, som med allehanda knep ska smyga utan att synas i skuggorna. Förutom ny spelmekanik bjuds även på en färsk grafikmotor med stöd för bland annat DirectX 11 och AMD Mantle, samt inte minst en inbyggd testfunktion.

När Thief rullar i den lägsta upplösningen har Fury X svårt att hänga med i toppen. Modellen landar cirka 19 procent över R9 290X, vilket är förhållandevis lite.

I känd stil plockar modellen poäng vid högre upplösning. Resultatet är identiskt med det för Geforce GTX 980 Ti, cirka 36 procent över Radeon R9 290X.

Vid 4K UHD är det åter riktigt starka siffror. Fury X toppar tabellen, en hårsmån före GTX Titan X och med marginal ned till GTX 980 Ti.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan. Mer information finns på sidan "Testsystem, mjukvara och metod".

Renderingstiderna för Thief ser bra ut oavsett konfiguration. Även subjektivt handlar det om prima flyt.