Test: Sleeping Dogs

Egenskap

Värde

Titel

Sleeping Dogs

Utvecklare

United Front Games

Genre

Actionäventyr

DirectX-version

11.0

Lanseringsdatum

2012-08-17

Systemkrav

  • Intel Core 2 Duo 2,0 GHz eller motsvarande

  • Radeon HD 3870, Geforce 8800 GT

  • 2 GB RAM

Testinställningar

Ultra, High FXAA + High SSAA (upplösning varierar)

Öppna miljöer och sandlåda i asiatisk miljö är receptet för Sleeping Dogs. Upplevelsen handikappas knappast av en rejäl grafikmotor med DX11-stöd och gott om effekter, godis för alla entusiaster. Sist men inte minst, inbyggda verktyg för prestandatest gör mätningarna till en barnlek.

För Sleeping Dogs i den lägsta upplösningen är det en välbekant trio som gäller i toppen. Radeon R9 Fury X drar i stort sett jämnt med GTX 980 Ti, ungefär 42 procent över R9 290X.

Vid högre upplösning jämnas toppen ut en aning, men det handlar fortfarande om i stort sett samma trio. Fury X, GTX 980 Ti och GTX Titan X presterar avsevärt bättre än övriga kort.

När upplösningen når 4K UHD får Fury X chansen att glänsa ordentligt. Modellen lägger till och med Titan X bakom sig, även om marginalen är minsta möjliga.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan. Mer information finns på sidan "Testsystem, mjukvara och metod".

Grafen för Sleeping Dogs må vara lätt skakig, men det påverkar inte upplevelsen nämnvärt. Subjektivt flyter titeln bra på samtliga konfigurationer.