Test: Hitman: Absolution

Egenskap

Värde

Titel

Hitman: Absolution

Utvecklare

IO Interactive

Genre

Tredjepersonsskjutare

DirectX-version

11.0

Lanseringsdatum

2012-11-20

Systemkrav

  • Intel Core 2 Duo/AMD Athlon64 X2 på 2,0 GHz

  • Radeon HD 2600 XT/Geforce GT 210

  • 2 GB RAM

Testinställningar

Ultra, 8× MSAA, 16× AF (upplösning varierar)

Agent 47 är tillbaka, den här gången med en tonårsflicka i släptåg och fler fiender än någonsin. Fokus ligger som vanligt på överlagda attacker i det tysta, där miljö och smygande attacker används för att överraska intet ont anande.

Förutom nya uppdrag och en färsk berättelse bjuder Hitman: Absolution på en uppdaterad grafikmotor med DirectX 11-stöd. Spelet har dessutom ett inbyggt testläge, vilket underlättar för att få samma sekvens om och om igen.

Vid den lägre upplösningen placerar sig Fury X på en välbekant position strax bakom Nvidia Geforce GTX 980 Ti. Prestandavinsten mot R9 290X är "endast" cirka 20 procent.

Vid lite högre upplösning knappar Fury X in och landar endast några få bildrutor per sekund bakom närmaste konkurrenten från Nvidia. Försprånget mot R9 290X är dock fortsatt i trakterna runt 20 procent, vilket är lågt jämfört med många andra titlar.

Med 4K UHD på menyn kan R9 Fury X kliva om GTX 980 Ti, även om marginalen är minsta möjliga. Avståndet till R9 290X utökas också något och landar på cirka 26 procent.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan. Mer information finns på sidan "Testsystem, mjukvara och metod".

Renderingstiderna är hyfsat vilda med stora svängningar, mycket likt Radeon R9 290X. Precis som för föregångaren upplevs dock sekvensen relativt mjuk, vilket tyder på att AMD:s drivrutiner hjälper till att jämna ut resultatet.