Att företag inspireras och lånar idéer av varandra hör inte till ovanligheten i datorbranschen. Thermaltakes monter på årets Computex-mässa tyder dock på att kopieringsmaskinen har gått riktigt varmt på utvecklingsavdelningen.

Ett chassi som figurerat friskt i både hårdvarupress och sociala medier innan mässtarten är nykomlingen Suppressor F51. Den ljuddämpade modellen är en rejäl avstickare från företagets historiskt sett ganska vräkiga skapelser och ska enligt en företagsrepresentant på mässgolvet "fånga den svenska designkänslan".

Inte helt oväntat har många dragit direkta paralleller till Fractal Designs Define-serie, där både utseende och inre layout onekligen liknar det svenska företagets datorlådor. Suppressor F51 är dock inte det enda chassit i Thermaltakes nya uppställning som påminner om redan befintliga modeller på marknaden.

På mässan introducerar Thermaltake sin nya W-serie av chassin som riktar sig mot moddare och extrema användare, med enorma krav på utrymme och expansionsmöjligheter. Detta har fått den amerikanska chassimakaren Caselabs att gå i taket, då modellerna som rullas ut på mässgolvet påstås vara rena kopior av deras egna skapelser.

I ett Facebook-inlägg berättar företagets representant Kevin Keating att Thermaltakes produktutvecklare vid ett flertal tillfällen ska ha besökt Caselabs utställningar på olika evenemang med ett väldigt intresse för företagets chassin. Ett tag senare ska även Thermaltake ha köpt in Caselabs Merlin SM8 till sitt USA-kontor – en modell som påminner extremt mycket om en av giganterna som visas upp på Computex.

Thermaltake själva verkar dock inte särskilt berörda av kritiken utan menar att de bara tagit inspiration från andra tillverkare i utvecklandet av W-serien med målet att göra modellerna till de bästa av sitt slag. Svaret verkar dock inte duga för många, och i skrivande stund bombarderas företagets Facebook-sida och Twitter-konto med utrop från arga entusiaster som vill stödja Caselabs.

► Läs alla artiklar från #computex-2015