Dynamiska uppdateringsfrekvenser är inte en finess som reserveras för gamers. För ett litet tag sedan presenterade Samsung en hel serie 4K-upplösta modeller med stöd för AMD Freesync, varav flera med påkostad PLS-panel. Även rivalen LG ser ett tillfälle att kombinera den mycket snarlika IPS-tekniken med hög upplösning och variabel uppdateringsfrekvens.

Näst på tur står LG 27MU67 i storleken 27 tum med 3 840 x 2 160 pixlar, det vill säga 4K Ultra HD. För detta används en IPS-baserad skärmpanel med 10-bitars färgåtergivning och 99 procent av färgrymden sRGB, vilket tillsammans med läget Game Mode och funktionen Black Stabilizer ska fungera bra även till spel.

Fler finesser är delad bild från upp till fyra bildkällor samtidigt, vilka kan anslutas via två HDMI, en Displayport och slutligen en Mini Displayport. Därutöver modellen med en fullt justerbar skärmfot med porträttläge och VESA-fäste.

På LG:s australiensiska webbplats anges ett riktpris på 799 AUD, vilket med dagens växelkurs motsvarar cirka 5 200 kronor. När eller om LG 27MU67 dyker upp hos svenska återförsäljare är dock i skrivande stund okänt.