Mekaniska tangentbord är inte synonymt med brytare från Cherry. Till följd av höga kostnader och periodvis bristande tillgång väljer allt fler att använda vad som mest liknar kloner från kinesiska tillverkare. En av dessa är gamingjätten Razer, som nu introducerar ett nytt tangentbord med Razer Mechanical Switch.

Senast ut är Razer Blackwidow Tournament Edition Chroma, där den stora nyheten är RGB-belysta knappar. I vanlig ordning är det möjligt att välja ur en palett med 16,8 miljoner nyanser och färgsätta individuella tangenter. Med Razers mjukvara går det dessutom att låta vissa spel ta över kontrollen över belysningen, där exempelvis en polisjakt i GTA V gör att tangentbordet blinkar likt ett blåljus.

Likt den icke RGB-belysta föregångaren i serien saknar Tournament Edition den numeriska knappsatsen, vilket innebär att tangentbordet även är något mindre än normalt. Därutöver återfinns finesser som registrering av upp till tio samtidiga knapptryckningar (rollover), makrofunktion och 1 000 Hz polling rate.

Razer Blackwidow Tournament Edition Chroma ska hitta till återförsäljare inom kort till det rekommenderade priset 139,99 dollar eller motsvarande cirka 1 500 kronor inklusive moms.