Intresset för datorspelande och e-sport har formligen exploderat de senaste åren, där påkostade arrangemang avlöser varandra över hela världen. I Sverige förekommer inte bara Dreamhack i Jönköping och Gamex i Stockholm, utan även en uppsjö andra populära händelser.

Under 2013 gjordes ett försök att lansera Gothenburg Games, en mässa för spelintresserade i Göteborg under Svenska Mässans regi. Allt gick dock inte som planerat, och satsningen avblåstes på grund av bland annat bristande innehåll.

Nu laddar Svenska Mässan för ytterligare ett försök, den här gången i samarbete med datorhandlaren Inet. Nystarten av Gothenburg Games går som namnet antyder av stapeln i Göteborg, och premiären är satt till februari 2015. Målet är att besökarna både ska få möjlighet att testa senaste datorprodukterna och underhållas av e-sport.

– Vi tycker idag att det saknas en stor mötesplats för e-sport i Västsverige och vill på det här sättet bidra till att det etableras en spel- och datormässa även i Göteborg. Det finns ett sug efter att få testa och känna på nya produkter och det lockar mycket att få träffa e-sportens stora stjärnor. Vi vet detta eftersom vi genomfört många egna event i våra butiker som varit otroligt populära, säger Johan Wahlberg, marknadschef för Inet.

Förutom e-sport och datorer lovar arrangörerna även en anslutande butik samt mindre arrangemang och aktiviteter. Gothenburg Games arrangeras 22-24 februari 2015, och platsen är Svenska Mässans lokaler i Göteborg. Mer information finns på officiella webbplatsen.