I samband med elektronikmässan Computex tillkännagav Asus nya Zenbook Infinity, en Ultrabook-klassad bärbar dator av det mer påkostade slaget. Trots att en tidig prototyp fanns med på mässgolvet avslöjades inga närmare detaljer, men nu kommer SweClockers över fler uppgifter om det kommande flaggskeppet.

Asus Zenbook Infinity får först och främst en 13,3-tumsskärm i upplösningen 2 560 x 1 440 pixlar med kapacitiv multi-touch. Skärmen och även ovansidan av locket skyddas av ett lager Gorilla Glass 3, som ska vara mer motståndskraftigt mot repor än föregångarna. I övrigt är chassit av svarteloxerad aluminium.

Inuti datorn återfinns en Intel Haswell med två kärnor och grafikdelen Iris Graphics 5100 till 28 watt TDP. Asus planerar att ställa ned processorn till ett lägre TDP-värde (cTDP) för att den ska vara lämplig i det 15,5 millimeter tunna chassit. Till detta hör 8 GB minne och 256 GB SSD, men konfigurationen kommer sannolikt att variera beroende på marknadsanpassningar och prissättning.

För anslutningar erbjuds två USB 3.0, kortläsare (SD), Mini Displayport, Micro HDMI och ett 3,5 mm-uttag för headset. På den trådlösa fronten återfinns 802.11ac med stöd för Intel Widi. Batteriet uppgår till 50 wattimmar, samma kapacitet som Zenbook Touch UX31A och UX31LA, men nykomlingen är lättare än de båda föregångarna.

Säljstarten för Zenbook Infinity äger rum framåt julhandeln och datorn kommer att levereras med Windows 8.1. Asus nya flaggskepp beräknas dock bli dyrare än toppkonfigurationen av Zenbook Touch UX31LA, som har ett rekommenderat försäljningspris på 16 990 kronor inklusive moms.