Cooler Master dyker in på vattenkylningsmarknaden med serien Eisberg, kompakta vattenkylningssystem som ska vara både enkla att hantera och installera, men för ovanlighetens skull är varken Asetek eller Coolit inblandade i det hela.

Eisberg har tagits fram i samarbete med Alphacool och består inledningsvis av två modeller med radiator i 240 alternativt 120 mm. Paketen säljs påfyllda men användaren har även möjlighet att fylla på eller byta ut vätskan om behovet skulle uppstå. Cooler Master lovar dessutom avsevärt bättre prestanda än konkurrerande lösningar, exempelvis Corsair Hydro och Antec Kühler.

Än så länge är priserna inte huggna i sten, men Cooler Master uppskattar att Eisberg 240 mm ska gå loss på 139 EUR medan den mindre modellen med radiator i 120 mm kostar 129 EUR. Den kombinerade pumpen och vattenblocken ska även gå att köpa separat för cirka 69 EUR.

Fler nyheter från mässgolvet är tornkylaren Cooler Master TPC 812XS med värmeledningsrör och ångkammare samt nätaggregat i serien Silent Pro Platinum på 550 och 1 000 W med 80 Plus Platinum. De sistnämnda ska finnas ute i maj och beräknas kosta 170 respektive 270 EUR.