#usb

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

8

Intel sjösätter kontrollerkretsen Maple Ridge för Thunderbolt 4

Fristående kontrollerkretsen JHL8540 levereras nu till partnertillverkare.

20

Badpower är sårbarhet hos snabbladdare som vrider spänningen i taket

Angripare kan modifiera laddar-firmware för att skada enheter utan snabbladdning, men risken att drabbas bedöms som liten.

18

USB-IF publicerar specifikation för MIDI 2.0

I början av året uppdaterades MIDI-standarden något oväntat efter många års stiltje, och nu får standarden en USB-specifikation.

20

Intel klargör Thunderbolt 4 inför höstens lanseringar

Med höstens lansering av Tiger Lake-processorerna introduceras också Thunderbolt 4, som garanterar större funktionsutbud än USB 4.

40

Gamla trotjänaren USB 2.0 fyller 20 år

Version två av USB-standarden släpptes år 2000, och var det dominerande gränssnittet i datorer i mer än åtta års tid.

34

Apples ARM-datorer får USB 4 år 2022

Apples omtalade introduktion av ARM-processorer i Macbook-datorer ska enligt rapporter även introducera USB 4.

198

Moderna laddare 563 gånger kraftfullare än Apollo 11

Det styrsystem som skötte beräkningskraften i Apollo 11-månfärden under 1969 var flera hundra gånger klenare än dagens mobilladdare.

267

EU-parlamentet överväger standard för mobil laddning

Om EU-parlamentets pågående debatt landar i ett beslut om genomförande kan Apple tvingas överge Lightning-porten till förmån för en EU-standard.

47

Thunderbolt 4 är Thunderbolt 3 – med alla USB 4-funktioner

Organisationen USB-IF avtäcker fler detaljer om Thunderbolt 4. Teknikens paradnummer blir garanterad funktion med samtliga delar av USB 4-standarden.

36

Gigabyte släpper världens första instickskort för USB 3.2 Gen 2×2

Överföringshastighet på 20 Gbps är den stora nyheten med standarden USB 3.2 Gen 2×2, som nu blir mer lättillgänglig för användare med stationär dator.

66

USB 4 spikas – bandbredd på upp till 40 Gbps

Den nya USB 4-specifikationen får både ökad bandbredd och större möjligheter för anslutna enheter att dela på anslutningar, där de första produkterna väntas nå marknaden nästa år.

19

USB Promoter Group: "Produkter med USB 4 lanseras mot slutet av år 2020"

Organisationen USB Promoter Group meddelar att arbetet med USB 4-standarden går framåt i snabb takt, och att produkter med stöd för denna lanseras under nästa år.

35

SweClockers sammanfattar AMD X570 och sockel AM4 för Ryzen 3000-serien

Tillsammans med Ryzen 3000-serien processorer släpps en helt ny styrkrets, fullspäckad med snabba anslutningar. SweClockers sammanfattar nyheterna och vad de innebär för dig.

113

Huawei stängs ute från Wi-Fi Alliance, SD Association och USB-IF

Bekymren är inte över för Huawei, som de senaste dagarna även blivit utestängda från standardiseringsorganisationerna bakom Wifi, USB och SD-minneskort.

57

USB 4 avtäcks – baseras på Thunderbolt 3 för hastigheter upp till 40 Gbps

Organisationen USB Promoter Group presenterar nu USB 4, vilken baseras på Thunderbolt-protokollet och erbjuder hastigheter på upp till 40 Gbps över USB Type-C.