#optane

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

22

Intel visar M.2-enheten Optane 800p

För ett knappt år sedan avtäckte Intel Optane Memory Module som baseras på minnestekniken 3D Xpoint. Nu visar bolaget en vidareutveckling av produkten, med större lagringsutrymme.

29

Intel och Micron avslutar samarbete kring minnestillverkning

Det mångåriga samarbetet mellan Intel och Micron kommer avslutas i och med introduktionen av tredje generationens 3D NAND, något som väntas ske senast 2019.

18

Intel SSD Optane 900P med större lagringsutrymme skymtas på webben

Intels minnesteknik 3D Xpoint har implementerats i några produkter som lanserats under året. Gemensamt är relativt liten lagringskapacitet, något som kan komma att ändras i framtiden.

20

Intel lanserar 3D Xpoint som primärminne under 2018 års andra hälft

I slutet av år 2018 flyttar minnestypen 3D Xpoint in i formfaktorn DIMM för servrar, vilket innebär att tekniken ska börja användas som komplement till traditionella RAM-minnesstickor.

84

Intel lanserar SSD Optane 900P med 3D Xpoint

Nu lanserar Intel två stycken nya SSD-enheter med namnet SSD Optane 900P, vilka blir de första av sitt slag med företagets Optane-teknik.

42

Intel tar fram ny formfaktor för SSD-enheter

Datacenter måste tillgodose kunder där hög överföringshastighet och redundant data prioriteras högt och därtill måste lagringsmedierna fysiskt rymmas, något som Intel jobbar på en lösning för.

94

Intel förbereder Skylake-X med 12 upplåsta kärnor och 24 trådar för LGA 2066

Efter anklagelser om att ligga på latsidan reagerar Intel på AMD Ryzen genom att påskynda sina lanseringar, men även med att förbereda Skylake-X med fler kärnor än tidigare planerat.

89

Intel lanserar Optane för konsumenter i form av M.2-baserad cachelagring

De första konsumentprodukterna med Intels minnesteknik 3D Xpoint ser nu dagens ljus i form av två M.2-enheter med låg kapacitet ämnade för cachelagring ihop med mekaniska hårddiskar.

22

Intel presenterar Optane P4800X med 3D Xpoint-minne

Optane P4800X blir Intels första produkt baserad på minnestekniken 3D-Xpoint, vars egenskaper gör den lämpad för både lagringsminne och primärminne.

345

Intel Core i7-7700K och i5-7600K "Kaby Lake"

Intel firar in det nya året med lanseringen av Kaby Lake för stationära datorer. Testlabbet får besök av modellerna Core i7-7700K och Core i5-7600K med löften om goda överklockningsmöjligheter.

117

Intel Core i5-7600K och Core i7-7700K listas på Prisjakt

Lanseringen av nästa generations processorer från Intel börjar närma sig och nu dyker de två första modellerna upp på Prisjakt, till ett något högre pris än väntat.

18

Asus Z270-moderkort för Intel Kaby Lake hittar ut på webben

Lanseringen av Kaby Lake närmar sig och moderkortstillverkarna har redan börjat förbereda sig. En av dessa är Asus, vars modeller för de nya processorerna nu dyker upp på bild.

33

Intels styrkretsar Z270 och H270 för Kaby Lake får specifikationer

Arkitekturen Kaby Lake innebär inte enbart en ny generation processorer, det blir även nya styrkretsar med stöd för 3D Xpoint och bättre anslutningsmöjligheter för sockel LGA 1151.

40

Asrock Z270 Fatal1ty för Intel Kaby Lake hittar ut på webben

Intel Kaby Lake står för dörren och inför lanseringen arbetar partnertillverkare för fullt med en ny uppsättning moderkort, däribland Asrock vars Fatal1ty-modell poserar framför kameran.

105

Intel "Kaby Lake" Core i7-7700K och i5-7600K lanseras under CES 2017

Kort efter årsskiftet är det dags för en ny generation av processorer för stationära datorer. Först ut är Intel med Core i7-7700K och i5-7600K, vilka får samma pris som föregångarna.