#oculus

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

30

Oculus Quest 2 får stöd för 90 Hz i spel

Stöd för högre uppdateringsfrekvens i spel introduceras nu för Oculus Quest 2. Samtidigt tillkommer aktivitetsmätaren Oculus Move.

5066

Oculus Quest 2 uppgraderar VR med "nästan" 4K och 90 Hz

Med Quest 2 görs hårdvaran lättare samtidigt som VR-upplevelsen uppgraderas med en mer högupplöst skärm som uppdateras i 90 Hz.

87

Facebook råkar röja VR-headsetet Oculus Quest 2

I en era där produkter sällan är nyheter när de presenteras råkar Facebook själva avslöja kommande VR-headsetet Quest 2.

41

Höstens Oculus-evenemang byter namn till Facebook Connect

Facebook döper nu om höstens stora VR/AR-evenemang såväl som företagets forskningsavdelning, där Oculus-namnet stryker på foten.

96

Oculus inför Facebook-krav i oktober

Från och med oktober måste alla nya användare logga in via Facebook-konton, medan existerande användare får två års svängrum.

21

Facebook skrotar fristående VR-produkten Oculus Go

Oculus Go, instegsprodukten i Facebooks VR-utbud når nu vägs ände när företaget skiftar fokus till syskonet Quest.

18

Oculus kommande VR-kontroller avslöjas

Kontrollerna med kodnamnet "Oculus Jedi" kompletterar företagets kommande VR-headset med mer effektiv kommunikation.

65

Facebook-konto blir krav för Oculus sociala tjänster – används för reklam

Facebook tar ett hårdare grepp om dotterbolaget Oculus. Nu kräver jätten ett länkat konto för att använda sociala tjänster i Oculus VR.

22

John Carmack börjar med AI – avgår som Oculus teknikchef

Branschlegendaren lämnar arbetet med virtuell verklighet för att istället fokusera på naturtrogen artificiell intelligens.

27

Oculus VR-headset Quest släpps 23 maj

Oculus Quest bakar in allt som krävs för VR-upplevelsen i ett fristående paket. Nu öppnar företaget upp för förbokningar av produkten med en skarp lansering senare under maj månad.

29

Oculus: "Högpresterande VR-headset inte del av våra produktplaner"

Oculus-chefen Jason Rubin berättar att företaget inte har några planer på att släppa VR-headset av de dyrare slagen. Anledningen är att de inte går i linje med bolagets designfilosofi.

53

Oculus avtäcker Rift S – uppföljare till Rift med inbyggd rörelsespårning

Oculus avtäcker uppföljaren till VR-headsetet Rift, som får namnet Rift S. Bland nyheterna nämns enklare anslutning och ny panel med högre upplösning.

54

Palmer Luckey: "Dålig användarupplevelse är det stora problemet med VR – inte priset"

Trots flera år på marknaden har VR ännu inte slagit igenom på riktigt, något som Oculus-medgrundaren Palmer Luckey menar beror på undermålig användarupplevelse.

52

Oculus uppges släppa uppdaterad Rift under 2019

Förutom Oculus Quest uppges nu Oculus lansera ytterligare ett VR-headset under 2019. Det sägs handla om "Rift S", som kommer med en mer högupplöst skärmpanel samt nytt spårningssystem.

35

Oculus medgrundare Brendan Iribe lämnar Facebook – "Rift 2" uppges vara nedlagd

En av Oculus medgrundare Brendan Iribe väljer nu att lämna Facebook. Anledningen uppges vara företagets satsning på fristående VR och nedläggningen av "Rift 2".