#intel

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

41

Spec rasar mot Intels optimeringar

Processortestutvecklaren slutar publicera resultat för Intel-processorer efter att ha upptäckt särskilda optimeringar i Intels kompilator.

59

Ny processor från Intel väntas nå 6,2 GHz i turbofrekvens

Den ryktade Core i9-14900KS får rekordhöga klockfrekvenser och väntas dra ännu mer ström än sin föregångare.

42

Horizon Forbidden West kommer till PC den 21 mars

Den hittills Playstation-exklusiva storsäljaren släpps på PC till våren och blir tillgänglig på både Steam och Epic Games.

16

Arrow Lake påstås få Thunderbolt 5 men kan gå miste om Hyper-Threading

Intels kommande Arrow Lake-processorer kommer enligt en ny läcka att ha stöd för nästa generation av Thunderbolt med upp till 120 Gbit/s.

12

Detaljer om Arrow Lake-S läckta

X-kontot Yuuki_ans har delat ett gäng interna dokument från Intel om de kommande Arrow Lake-processorerna för stationära datorer och de nya styrkretsarna i 800-serien.

15

Asus lägger ned NUC Extreme

Den taiwanesiska tillverkaren har tagit över Intels NUC-tillverkning, men det innebär inte att alla varianter kommer vara kvar i sortimentet.

31

Intel: Arc Xe2 Battlemage släpps ”innan CES 2025”

I en intervju med PC World bekräftar Intels Tom Petersen mer eller mindre att nästa generations Arc-grafikkort kommer släppas under 2024.

23

Intels APO-optimeringar kommer till 12:e och 13:e generationen processorer

Optimeringarna som höjer spelprestanda genom att utnyttja E-kärnorna bättre skulle först bara komma till 14:e generationen.

10

Enorm skillnad med AVX-512 i nya Xeon-kretsar

Phoronix har jämfört prestandan i Intels nya Xeon Platinum 8592 Plus med och utan AVX-512, och skillnaden är minst sagt stor.

45

MSI Claw – handhållen speldator med Intel-krets

MSI har smygvisat en ny handhållen speldator som sannerligen sticker ut från mängden. Systemkretsen kommer nämligen från Intel.

37

Foto påstås visa Core i9-14900KS – första processorn över 6 GHz

En användare på kinesiska sociala nätverket QQ har delat ett foto som påstås visa Intels kommande Core i9-14900KS som enligt rykten blir först med turbo över 6 GHz.

24

Så långt har Intels integrerade grafik kommit på fem generationer

Hur mycket snabbare är den integrerade grafiken i Meteor Lake än Intels föregående processorgenerationer? Phoronix har gjort ett utförligt test.

16

Nätbutik avslöjar priser på Intels 14:e generation mellanklassprocessorer

Spanska Coolmod har publicerat priserna på de nya ej K-märkta modellerna i Intels 14:e generation Core-processorer som enligt rykten släpps 8 januari.

31

Intels vd: Nvidia har bara haft tur med AI

Pat Gelsinger har hamnat i hetluften sedan han under en intervju på universitetet MIT berättade vad han tycker om Nvidias stora framgångar med AI-kretsar.

30

Intel bekräftar: Battlemage-grafikkort släpps 2024

I en presentation till partnerföretag skriver Intel att nästa generation grafikkort, Arc Xe2 ska släppas nästa år.